VHV Dossier
 VHV Online
Vaste rubrieken

VHV Dossier

Het neusje van de zalm voor PSO watchers. De gerenommeerde journalisten van de VHV reizen stad en land af, om op de meest bizarre plaatsen diepgravende gesprekken te voeren met interessante mensen uit de muziekwereld. En dan vooral de muziekwereld die PSO heet. Niet alleen de mensen in de spotlight komen aan bod, ook mensen achter de schermen bij het PSO. Nog nooit gaf een website toegang tot zoveel sterren uit het PSO-firmanent...

(In alfabetische volgorde)

Cindy Albracht. "Beep-Beep" "Oh, er komt even een SMS-je binnen op mijn GSM". Zo ontmoet ik Cindy Albracht voor dit interview. Ja, een viool-meisje is tegenwoordig niet meer te herkennen aan een matrozenpakje en pijpenkrullen. (Maart 2000).

Joop Albracht. "In principe zou ieder de 'dirigent in hemzelf' tot ontplooiing moeten brengen". (December 2001).

Carol Bosman. Ruim een jaar geleden schreef voorzitter Carol Bosman in de VHV: “Ik wil de repetities meemaken en de mensen leren kennen om zodoende een goed gevoel te krijgen over wat het orkest/ de vereniging inspireert en motiveert.” Tijd voor de vraag: is dat gelukt? (Januari 2003).

Marcel Dohmen. Op een zonnig terras in Uden maken we nader kennis met Marcel Dohmen. Een paar weken daarvoor is hem gevraagd of hij als concertmeester wil aanblijven bij het PSO. Daarover hoeft hij niet lang na te denken. (September 1999).

Candy en Hans Dulfer. De winter van 1999 betekende een komen en gaan van sterren bij het PSO. De VHV kon de hoeveelheid interviews nauwelijks bolwerken. Maar grootheden als vader en dochter Dulfer kregen natuurlijk ruim de aandacht. (Maart 1999).

Rien Frankenhuis en Hendriek van Nieuwenhuize. “We kunnen het orkest niet missen”. (September 2002).

Bettie Gelling. Het PSO heeft maar weinig ereleden, dus als er één het orkest verlaat is dat wel reden voor een interview. Bettie Gelling was 30 jaar concertmeester van de Philips Orkest Vereniging / het Philips Symfonie Orkest. (April 1998).

Theodora Geraets. “Muziek blijft mij eeuwig boeien”. (April 2002).

Frans Grapperhaus. Tussen de buien en de repetities door vinden we in Uden tijd voor dit interview. Hoe verloopt zijn cello-carričre en wat zijn zijn ambities? Is er nog leven naast het PSO? (September 1999).

Jeroen de Groot. Een gesprek met Jeroen op de dag na zijn eerste repetitie met het PSO. Hoe typeert hij zijn stijl van vioolspelen? Wat is de overeenkomst tussen vioolspelen en golfen? En we vroegen hem waarom zijn naam niet op Internet te vinden is. (Mei 1999).

Jules van Hessen. Uiteraard kan de vaste PSO dirigent niet ontbreken. Al dobberend op zijn woonboot in de Vecht, en onder het genot van zalm en witte wijn, wijdde Jules uit over zijn carriere voor, naast, bij, tijdens en onder het PSO. (Juni 1997).

Ivo Janssen. De bekende pianist speelde in Uden met het PSO het derde pianoconcert van Bartok. Tussen de broodjes met kaas sprak de VHV met hem over zijn vak, zijn collega's en zijn toekomstplannen. (Juni 1997).

Jeppe Moulijn. De VHV reisde af naar Boxtel, voor een gesprek met de PSO-repetitor Jeppe Moulijn over zijn carriere, lekker repeteren en publiciteitsgeil zijn... (Augustus 1997).

Hendriek van Nieuwenhuize. Zie Rien Frankenhuis.

Trijntje Oosterhuis. Zie Toots Thielemans.

Nel Saes. "Jullie stralen iets warms uit tijdens een concert". Dit zegt Nel Saes, sponsor- coördinator van Philips Nederland en tevens bestuurslid van de Stichting Philips de Jongh-Ontspanningsfonds, PSO's grootste subsidiegever. (December 1998).

Schola Cantorum. In een zeer bijzonder Dossier werd een heel jongenskoor uit 's-Hertogenbosch geïnterviewd! Over het zingen in de Schola Cantorum, het concert met het Brabants Orkest en de concerten met het PSO vertelt een viertal van hen in dit VHV-dossier.... (Oktober 1997).

Storioni Trio. Vlak voor de lustrum concerten sprak de VHV met het jonge, aanstormende talent van het Storioni Trio over smaak, muziekkeuzes en bijnamen... (November 2000).

Alexander Tal. Hoewel Alexander Tal, zoals onze nieuwe maestro heet, misschien klein van stuk is, zijn muzikale ervaring en liefde voor de muziek zijn onwaarschijnlijk groot.In de pauze van een van de repetities praten we bij een lekker kopje koffie over zijn leven, ambities en het spelen bij het PSO. (December 1997).

Toots Thielemans. Tijdens het Philips nieuwjaarsconcert in januari kreeg deze veteraan de zaal weer helemaal plat met zijn verbluffende spel. De VHV interviewt hem samen met Trijntje Oosterhuis vlak voor hun concert met het PSO rond het thema 'muziek en film'. (Februari 1998).

Herman van Veen. In dit artikel vindt u geen informatie over het salaris, liefdesleven en favoriete automerk van Herman. Wel hebben wij andere details weten te ontfutselen die toch een zekere smeuďgheid bevatten. (Maart 2000).

Daniël Wayenberg. Een vakman als Daniël Wayenberg komt niet overal optreden, maar wel als je het vriendelijk vraagt. En tegen de vriendelijke interviewers van de VHV wil hij best wel wat kwijt, over computerspelletjes bijvoorbeeld. (Maart 1999).

Bob Zimmerman. Als iemand de handen van het publiek op elkaar krijgt, is het arrangeur Bob Zimmerman wel. Ook de PSO-leden verheugen zich op elk nieuw arrangement van hem dat op de lessenaar verschijnt. Bob Zimmerman werd geinterviewd naar aanleiding van zijn nieuwe medley voor het PSO Nieuwjaarsconcert 1998. (Februari 1998).


Voorpagina
VHV Online voorpagina
Archief | Colofon
Naar de vaste rubrieken in VHV Online
© 2003 VHV, Eindhoven.