Solist
Roeland Duijne
PSO Solisten archief
Archief | Gespeelde programma's | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies
DvorŠk - Celloconcert (in Juni 1994)
Gulda - Celloconcert (in Feb/maart 1992 | Februari 1993)
Kabalevsky - Celloconcert Nr. 1 (in November 1999)
Schumann - Celloconcert (in Juni 1990)
Tsjaikovsky - Rococovariaties (tijdens Thailand Tournee 2001)

Roeland Duijne begon zijn cellostudie op negenjarige leeftijd. Hij studeerde achtereenvolgens bij Tibor de Machula, Anner Bijlsma (Kon. Conservatorium te Den Haag), Maurice Gendron (Conservatoire National Supťrieur de Paris) en Janos Starker (Indiana University te Bloomington).

Zijn officiŽle debuut maakte hij in 1984 als solist in Elgar's celloconcert met het Nederlands Studentenorkest, waarna diverse optredens in binnen- en buitenland volgden.

Roeland Duijne verleende medewerking aan het Ensemble Intercontemporain o.l.v. Pierre Boulez en maakte deel uit van het Quintette de Paris. Nu is hij solo-cellist van het Irish Chamber Orchestra.

Diverse tournees brachten hem naar het Verre Oosten; hij trad op als solist in Tsjaikovski's Rococo Variaties en in het celloconcert van Dvorak met de symfonieorkesten van Beijing, Shanghai en Kanton. Met de pianiste Riť Tanaka gaf hij recitals in Sapporo en Tokyo.

Roeland is initiator van Mellow Cello, een muzikale formatie waarin de cello een opmerkelijke hoofdrol speelt. De speciaal voor hem geschreven composities bevatten een grote schakering van elementen uit de lichte muziek. Onlangs kwam een exclusief contract met Sony tot stand.

Roeland Duijne bespeelt een Giuseppe Sgarbi cello uit 1853.


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
PSO Home © 2001 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.