Welkom bij het archief, toegangspoort tot de geschiedenis van het PSO. Zeventig jaar programma's, toelichtingen, biografieën, recensies en hoogtepunten van Philips Symphonie Orkest "Fidelio", de Philips Orkest Vereniging en het Philips Symfonie Orkest.
Het archief is gereorganiseerd. Lees hier over wat er veranderd is en waarom.

Programma Gespeelde programma's.
PSOspots Blader chronologisch door de afgelopen programma's van het PSO. Van het prille begin in 1930 tot het meest recente concert. Op de detail pagina's staan links naar toelichtingen en biografieŽn en PSOspots met wetenswaardigheden en overige links.

Solisten Biografieën.
Zoek hier naar biografieŽn van solisten die met het PSO hebben opgetreden. Daarbij staat vermeld wat ze met het PSO gespeeld hebben en wanneer. Op deze pagina staan ook links naar (oud) dirigenten van het PSO.

Toelichtingen Toelichtingen.
Dit deel van het archief bevat toelichtingen bij werken gespeeld door het PSO. De toelichtingen zijn gesorteerd op achternaam van de componist.

Recensies Recensies.
Deze pagina geeft rechtstreeks toegang tot alleen die programmapagina's waarop recensies te vinden zijn.

PSO PSOverzichtelijk.
Hoogtepunten uit de PSO geschiedenis in beeld gebracht. Foto's en links naar VHV artikelen, foto-reportages en andere web-pagina's. (Alleen de meest recente jaren).

Reizen Reizen.
Het PSO heeft twee concertreizen gemaakt: een reis naar China in 1995 en een reis naar Thailand in 2001.

Programma's
 Solisten
 Toelichtingen
Recensies

Over de opbouw van het archief

Het archief is gereorganiseerd. Een programmaoverzicht, biografie en toelichtingen staan niet langer op ťťn pagina. Gedurende de afgelopen 70 jaar heeft het PSO sommige werken vaker gespeeld, en hebben sommige solisten meerdere keren met het PSO op het podium gestaan. Van solisten is de biografie apart opgeslagen, van gespeelde werken zijn de toelichtingen apart opgeslagen.

De gespeelde concerten zijn zoveel mogelijk gegroepeerd rondom een gespeeld programma. Hoewel het PSO soms inventief werken combineert voor verschillende programma's, zijn veel concerten gegroepeerd rond een bepaald thema of bepaalde werken. De pagina's met gespeelde programma's geven een overzicht van de programma's. De detail pagina's (indien beschikbaar) geven detail informatie over de concerten waarop dit programma is uitgevoerd.

Het archief is nog (lang) niet compleet, maar wordt wel voortdurend uitgebreid. De meest complete pagina's zijn de archief pagina's van de afgelopen jaren (1995-2002). Momenteel bevat het archief ruim 200 pagina's. Correcties en aanvullingen zijn van harte welkom en kunnen gestuurd worden naar de PSO webmaster.


© 2003 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.