Solist
Sonja van Beek
PSO Solisten archief

Archief | Programma's | Biografieën | Toelichtingen | Recensies | PSOverzichtelijk | Reizen
Bruch - Vioolconcert Nr. 1 (in Nov 2002)
Mendelssohn: Vioolconcert (in Maart 1988 | Juni 1988
Spohr: Concertante nr. 1 voor viool en orkest (in Mei 1992)
Williams: Schindler's List (in April 1998)

Sonja van Beek Sonja van Beek (geb. 1973) studeerde bij Davina van Wely op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde in 1995 haar UM diploma 'met onderschei-ding'. Ze voltooide haar studie bij Thomas Brandis aan de Hochschule der Künste in Berlijn met het 'Konzert-examen' en volgde master classes bij Viktor Tretiakov, Boris Belkin, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Igor Ozim.

Sonja van Beek behaalde eerste prijzen op de Iordens Viooldagen (1986 en 1988), op het Prinses Christina Concours (1988) en op het eerste Davina van Wely Vioolconcours (1991). In april 1993 werd ze winnares van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

Sonja treedt regelmatig op als soliste met orkest. Zo speelde ze o.m. met het Nationaal Jeugdorkest, het Residentie Or-kest, het Rotterdam Philharmonisch Or-kest- en orkesten in Duitsland en Zuid-Amerika. Daarnaast concerteert ze met het Escher Trio waarvoor in het komende seizoen tournees in Duitsland en Amerika op het programma staan.

Ze geeft vaak recitals met haar duopartner Maurice Lammerts van Bueren en met de Duitse pianist Andreas Frölich met wie ze twee cd's heeft opgenomen met werken van Granados en Turina en het complete oeuvre voor viool en piano van Korngold.

Ze heeft ook een cd gemaakt met tango's van Piazzola. Sonja was te gast op de Salzburger Festspiele, op het Orlando Festival en het Euregio Muziek Festival. Ze maakt geregeld tournees met de Salzburg Chamber Soloists en met het NOG Ensemble. In het vorige seizoen heeft Sonja meegewerkt aan 'Dark Lady', een productie in het Muziektheater van de Toneelgroep Amsterdam onder leiding van Gerardjan Rijnders.

Sonja bespeelt een viool gebouwd door Santo Seraphin (Venetië, 1750), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
© 2003 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.