Programma
December 1952
PSO Programma's archief
Archief | Programma's 1951-1955 | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies
Beethoven: Ouverture Egmont
Beethoven: Vioolconcert Toelichting
Beethoven: Symfonie Nr. 6

Henri Arends
Herman Krebbers, viool

za 13 december 1952, Eindhoven. Recensie
zo 14 december 1952, Eindhoven.

Eindhovens Dagblad

Philips Symphonie-orkest

(...) want overduidelijk bleek, hoe enorm veel met een niet-beroepsorkest te bereiken is bij intense en serieuze studie. Uiteraard was dit het best te constateren bij het strijkorkest. Het was uiterst prettig te horen hoe soepel en geacheveerd de strijkers speelden en hoe precies de invallen en het samenspel was. Dat ditzelfde peil bij de blazers - die ook meer solistisch en sterk de aandacht trekkend werk hebben - moeilijker te bereiken is valt te begrijpen.

(...)daarna in de begeleiding van het vioolconcert. Dit was zo verrassend goed, dat het aan een beroepswerk deed denken en slechts aan de inzinking in het Larghetto zaterdagavond was te bemerken dat dit toch werkelijk niet het geval was.

Herman Krebbers heeft een magistrale uitvoering van dit concert gegeven. Hij koos de prachtige , maar ook berucht moeilijke cadens van Fritz Kreisler. Doch bij deze jonge kunstenaar treft steeds weer het feit, dat hij nooit praalt met zijn feilloze techniek die geen enkele moeilijkheid schijnt te kennen. Steeds stelt hij deze volkomen in dienst van het werk dat hij speelt en met zijn groots en edel spel schenkt hij de toehoor-ders een geluk en ontroering, zoals slechts aan enkele uitverkorenen gegeven is te doen.


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
© 2002 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.