Solist
Harold Geurtjens
PSO Solisten archief
Archief | Gespeelde programma's | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies


Concertino voor 2 trompetten en orkest (in Juni 2002)

Harold Geurtjens Harold Geurtjens werd geboren in het Limburgse Ospel. Zijn vader en grootvader spelen een prominente rol in de Limburgse muziekwereld en de troonsopvolging werd gewaarborgd toen de 10-jarige Harold trompet ging spelen in de fanfare te Someren-Heide. Hij sloot zijn muziekopleiding in Weert cum laude af. Nadien volgde hij Masterclasses bij Peter Masseurs. Thans heeft hij les van Ruud Visser. De Limburger maakte zijn internationale debuut met een uitvoering van het trompetconcert van Hummel in het Amsterdamse Concertgebouw. Harold heeft vele prestigieuze solistenconcoursen gewonnen, waaronder het Internationale Solistenconcours van Ohť en Laak. Hier vertolkte hij Intrada van Otto Ketting. Bij diverse Limburgse harmoniŽn is Harold een regelmatig terugkerende gast. Met deze ensembles heeft hij meerdere CD's opgenomen en gerenommeerde concoursen gewonnen.

Harold beperkt zich niet louter tot het klassieke repertoire Zo is hij de primarius van een kwartet dat zich richt op de entertainmentmuziek en speelt hij in meerdere bigbands. Ook is hij lid van een ensemble dat zich heeft gespecialiseerd in de traditionele Zuidduitse volksmuziek. Dit ensemble oogstte grote successen tijdens tournees door Oostenrijk en Duitsland.

Sinds 1980 is Harold verbonden aan Harmonie Melodie Der Peel te Ospel en sinds 2000 aan het Philips Symfonie Orkest. (JG)Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
© 2002 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.