Solist
Guus Dohmen
PSO Solisten archief
Archief | Gespeelde programma's | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies


Concertino voor 2 trompetten en orkest (in Juni 2002)

Guus Dohmen Op 8-jarige leeftijd begon Guus Dohmen zijn trompetstudie in zijn geboorteplaats Geleen. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht achtereenvolgens bij Hubert Cardous en Wim Groot. Daarnaast volgde hij directielessen bij Piet Stalmeijer. Ontmoetingen met Wynton Marsalis en Maurice André zijn van beslissende invloed geweest op zijn muzikale carrière. Guus is als eerste trompettist verbonden aan de Koninklijke Harmonie van Thorn. Met deze harmonie is hij wereldkampioen geworden en heeft hij diverse tournees door Frankrijk, Zwitserland en Spanje gemaakt.

Guus zet zich bijzonder in voor uiteenlopende muziekgenres. Zo heeft hij zijn medewerking verleend aan CD-opnames van diverse Nederlandse artiesten, en is hij geregeld te beluisteren als gasttrompettist in verschillende Duitse bigbands. Verder heeft hij een grote reputatie verworven voor een authentieke vertolking van Middeleeuwse muziek.

De laatste jaren heeft Guus zijn aandacht enigszins verlegd om zijn pedagogische kwaliteiten ten volle te benutten. Zo is hij docent aan de Muziekschool van Eindhoven en dirigent van harmoniën te Ospel en Sevenum.

Als trompettist en als dirigent heeft Guus vooraanstaande concoursen gewonnen.Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
© 2002 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.