Programma
Februari 2005
PSO Programma's archief

Archief | Programma's 2001-2005 | Biografieën | Toelichtingen | Recensies | PSOverzichtelijk | Reizen
VHV-Online van Mei 2005: Interview Foto's TU/e concert
Philips Symfonie Orkest
onder leiding van Jules van Hessen
met Frank Groothof, verteller
Programma
Grieg: Peer Gynt toneelmuziek
Uitvoeringen:
zo 20 februari 2005, 12.00 - Eindhoven, Aula TU Eindhoven Recensie

Cursor - donderdag 24 februari 2005

Drukbezocht concert


Het is natuurlijk een luxeprobleem wanneer je de publiciteit bewust bescheiden houdt en entree moet gaan heffen om het aantal bezoekers een beetje binnen de perken te houden. Met dat probleem ‘kampt’ het Philips Symfonie Orkest, dat in 1969 zijn eerste zogeheten Burgerijconcert gaf aan de toenmalige Technische Hogeschool Eindhoven en hier sindsdien jaarlijks optreedt.

Sinds de jaren negentig gaat de uitvoering door het leven als ‘familieconcert’, waarmee het orkest zondag 20 februari weer zo’n duizend belangstellenden naar het Auditorium trok. Grote en kleine mensen genoten daar van een concert met toneelmuziek van Edvard Grieg onder muzikale leiding van dirigent Jules van Hessen.

Frank Groothof, vooral bekend van Sesamstraat, trad op als verteller en verhaalde over Peer Gynt: de onbezonnen vrijbuiter uit het gelijknamige verhaal van de Noorse schrijver Henrik Ibsen, die alle denkbare avonturen beleeft voordat hij als oude man terugkeert in zijn geboortestreek. Groothof, die volgens bestuurslid Tieme Kuyper al lang op het wensenlijstje van het PSO stond, werd gevraagd als gast om het 75-jarig jubileum van het amateur-orkest een extra feestelijk tintje te geven. In het tachtigkoppige PSO speelt tevens een aantal TU/e’ers.


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
PSO Home © 2005 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.