Solist
Maaike Widdershoven
PSO Solisten archief
Archief | Gespeelde programma's | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies

Divere aria's (in Juli 1997)

Maaike Widdershoven is geboren op Valentijnsdag in 1969 te Epse onder de rook van Deventer. Ze groeide echter op in Oss waar ze de middelbare school doorliep en haar eerste schreden in het theater zette. Ze volgde tijdens haar opleiding aan de Kopse Hof te Nijmegen, zanglessen en deed na haar propaedeuse toelatingsexamen voor het Utrechts concervatorium. Ze werd toegelaten tot het voorbereidend jaar lichte muziek en zang. Na twee jaar wisselde ze van opleiding en richtte ze zich op klassieke zang. Deze opleiding volgde ze bij Eugenie Ditewig. In de zomer van 1995 slaagde Maaike Cum Laude voor haar Uitvoerend Musicus examen.

Beroepsmatig was ze enkele jaren daarvoor reeds met haar zangcarriere begonnen in het ensemble van de Musical 'The Phantom of the Opera'. In oktober 1994 kreeg ze de hoofdrol van Christine, welke rol ze meer dan 300 maal, tot augustus 1996, vervulde. Sinds september van dat jaar zingt Maaike iedere avond de sterren van de hemel in de musical 'West Side Story', in de rol van Maria. Avond aan avond zijn de schouwburgen in Nederland uitverkocht. Deze musical zal ook in het volgend seizoen, tot eind maart 1998, in Nederland en België nog te zien zijn.

Naast musicals zingen heeft Maaike nog een grote liefde: 'het klassieke lied'. Samen met haar vaste begeleidster op piano, Judith Halmans, geeft Maaike liederenrecitals, waarbij zij liederen zingt van Wolf, Ravel, Britten, Faure, Schubert, Brahms, Satie. Maar ook het lichte genre staat op haar repertoire, waarbij ze begeleidt door haar pianist Edwin Berg, vol vuur klassiekers uit het jazz repertoire en evergreens zingt.


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
© 1999 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.