Solist
Henk Poort
PSO Solisten archief
Archief | Gespeelde programma's | Biografieën solisten | Gespeelde werken | Recensies

Divere aria's (in Juli 1997)

Henk Poort is geboren op 20 januari 1956 te Amsterdam. Henk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens zijn studie werd Henk Poort uitgenodigd door Maestro ettore Campogagliani om bij hem te studeren in Italië. Een vervroegd eindexamen werd hem aangeboden omdat zijn agenda te vol raakte door diverse gastcontracten in het buitenland. In 1988 won hij het voor de eerste keer gehouden Christine Deutekom-concours. Dit was een initiatief van Opera Forum; deze gaven als prijs een rol in een van de produkties. Dit werd graaf Luna uit Il Trovatore

Henk Poort heeft de laatste jaren in diverse theaters in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland gezongen. In 1990 maakte hij een uitstapje naar het musicalvak met de rol van Jean Valjean in Les Miserables. Na een produktie van Rigoletto in Zwitserland en van Madamme Butterfly bij Opera Forum bewees Henk Poort opnieuw dat hij ook het musicalvak beheerst, want niemand minder dan Harold Prince gaf hem na de premiere van Phantom of the Opera het compliment dat hij de beste Phantom ter wereld is.

Vanaf 1995 stonden de volgende produkties op zijn agenda: MacBeth, Madame Butterfly, Rigoletto, Le Nozze di Figaro en bij de Vara Matinee (maart 1996) zong hij de rol van Gerard uit de opera Andrea chenier. In 1996 een aantal concerten met de Drie Baritons in Den Haag, Heerlen, Breda en Amsterdam. Op 11/12 premiere van de opera Un Ballo in Maschera met de Nationale Reis Opera. Eind januari 1997 premiere van de musical "Closer then ever".


Programma's  Solisten
Recensies  Toelichtingen
De biografie werd geschreven ten tijde van het optreden met het PSO en kan verouderd zijn.
© 1999 VHV Media Groep | Philips Symfonie Orkest, Eindhoven.